Geschiedenis

photo aer2012

 

Het is in 1943,  in een klein pittoresk dorp in de Condroz, Ocquier, waar de landelijke tradities en de huizen in natuursteen een middeleeuwse sfeer hebben, beslist Roger Poncin, een smid, om zijn toekomst op te bouwen in de schaduw van de dorpskerk uit de IXe eeuw.
 
Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en het begin van de wederopbouw oriënteert Roger Poncin zich op de staalbouw. Zijn eerste werkplaats ‘Le Résistant’ krijgt snel een goede naam voor kwaliteit en professionalisme en dus is hij snel in contact met de grootste bedrijven. Ateliers Poncin staat voor kwaliteit en beantwoordt aan de wensen van de klant en neemt dan ook actief deel aan belangrijke constructiewerken : walserijen, elektriciteit centrales, zowel nucleair als turbine-gas-stoom en o.a. bruggen en andere constructies. Maar wie Poncin zegt, zegt ook export. Reeds vanaf de zeventiger jaren, blijkt de ambitie van de firma Poncin voor de export. Zeer snel was Ateliers Poncin aanwezig in het Midden Oosten : Saoedi Arabië, de Emiraten, Iran, Egypte en maakt zo een naam voor de Belgische staalbouw in deze landen.
En ook daar op 7000 km van het bedrijf, geven de Ateliers Poncin blijk van know-how en internationale souplesse die tot de huidige dag een referentie is voor de export markt. In de negentiger jaren verandert de strategie en wordt er zowel aandacht besteed aan de markt van algemene staalstructuur als op kunstwerken ; juist hiervoor treedt Ateliers Poncin wereldwijd in contact met de belangrijkste ontwerpers en architecten.
Reeds aan het einde van de jaren zestig, begin zeventig investeren de Ateliers Poncin in de nieuwe informatica technologie. Het resultaat hiervan was, dat zij als een van de eerste constructeurs in Europa een CAD/CAM systeem toepasten. Deze traditie in hi-tech ontwikkeling zet zich nog steeds voort en maakt dan ook van de Ateliers Poncin een bedrijf waar kwaliteit en tevredenheid van de klant hoog in het vaandel staan.
Bij de pensionering van Roger Poncin, volgden zijn zonen Albert en Francis hem op. Op dit moment zet de familielijn zich voort met de zonen van Francis : Yves en Vincent.
Suivez-nous Groupe Matière